Štítky

domov (26) HK (24) DIY (13) recy (12) styl? (12) fujtajblíci (8) šperky (8) eko (7) archeologie (6) fler (6) freš fleš (6) kultura (6) příroda (6) umění (6) dizajn (5) keramika (4) vaření (4) výstavy (4) škola (4) divadlo (3) knihy (2) Litomyšl (1) blogování (1) muzika (1) podzim (1) votočvohoz (1)

sobota 2. července 2011

DIY: disketový notepad

21. století disketám jako záznamovému médiu odpískalo a já jsem se rozhodla je vzkřísit z mrtvých a navrátit jim jejich pradávnou funkci - ZÁZNAMNÍČEK!


Potřebovat budeme:
dvě diskety
blok lepivých poznámkových papírů
nůžky
sekundové lepidlo
pravítko
velké bižuterijní kroužky (lze nahradit kroužky z tlustého drátu)
(tužku, stuhy, fixy, samolepky, scrapbookové nůžky, zdobící materiál-> to už je na vás)
1) v každé disketě jsou symetricky dvě dirky, to je důvod, proč je vlastně lze spojit. Jedna z nich disketu zamyká, tu musíme otevřít.
2) Blog by byl moc silný, kdybychom ho použili celý, proto ho rozpůlíme. Zadní stranu polepíme sekundovým lepidlem, zvlášť pak rohy, které se nejčastěji odchlipují.


3)Blog vlepíme do středu diskety. Nepřelepte dirky! Z jednoho lístečku ustřihneme obdelník tak široký, aby překryl původní nálepku diskety a přelepíme ji.
4) diskety spojíme provlečením kroužků do dírek, vlepený blog musí být vevnitř a přelepená samolepka ven.
5)Blog je nyní v podstatě hotový, zbývá překrýt stopy po lepidle na jmenovce, já použila úspornou verzy se dvěmi mašličkami. Můžete to ovšem polepit v podstatě čímkoliv, flitry, samolepkami, krajkou, pomalovat,...
(Radši ovšem volím střízlivé materiály, které se s technickým předmětem tolik nebijí, aby z toho nevznikl přeplácaný kýčovitý fujtajblík.) 
Finální předmět by měl být tak akorát do kabelky. Pokud máte doma nějaký řetízek nebo třeba nevyužitou šňůru na brýle, můžete ji připevnit k těm očkům a nosit blok kolem krku nebo přes rameno. (Na jeden takový výrobek  jsem použila závěs ze starých Céček a vypadá to docela dobře, ovšem ruku na srdce, také je to už na hranici vkusu :-D)

Tak hodně štěstí při tvoření!

Žádné komentáře:

Okomentovat